maanantai 23. marraskuuta 2015

Jackson teho-osastolla

Jackson sairastui viime viikon lopulla. Jacksonilla on korkea kuume ja hengitysvaikeuksia. Viikonlopun aikana vierailtiin kolmella eri lääkärillä, kunnes lopulta eilen aamulla Jackson joutui Viikkiin yliopistollisen eläinsairaalan teho-osastolle. Tulehdus ei vastaa lääkehoitoihin, eikä kuume laske lääkkeistä huolimatta. Jacksonista on tutkittu kaikki mahdollinen (lukuisia verikokeita, 2 kertaa ollaan käyty röntgenissä, ja kolme kertaa ultrattu koko kissa kaulalta alas päin). Jackson saa kaikista kokeista ihanteellisia terveen kissan tuloksia. Kaikki sisäelimet toimii ja on ihanne arvoissa, ultrassa ja röntgenissä kaikki on normaalia, sydän toimii hyvin ja on terve. Ei kasvaimia syöpää, tai myrkkyjä verikokeissa. Virtsa ja virtsarakko normaalit. Verestä ei ole saatu kiinni mitään bakteeria tai virusta. Jackson on siis täydellisen terve nuori kissa, joka tekee kuolemaa.

Todennäköisesti tulehduksen aiheuttaja on siis virus. Tänään selviää onko eilen aloitetulla lääkehoidolla ollut vastettta. Jos sairastelun syy on virus, voidaan vasta ruumiinavauksella selvittää, mikä virus on kyseessä. Nyt Jackson saa tukihoitoa ja antibioottia kuitenkin, koska mitään syytä ei ole löytynyt. Huoli ja suru on meillä kaikilla hirveä. Paavo itkee ja etsii kaveria. Jacksonin pelastus on sen nuori ikä, ja loistava peruskunto. Jackson on aina ollut kovin energinen, joten sillä on vahvat lihakset ja sydän. Nyt ei auta muu kuin odottaa.

Tuntuu epäreilulta, että ensin meillä oli murheena Paavon verikorva, ja nyt vähän isompi murhe Jacksonin osalta. Ihan hirveää edes ajatella, että Jackson ei ehkä enää koskaan palaa kotiin. Viikonlopun stressi ja valvominen on aiheuttanut minulle pahan migreenin, ja olen oksennellut koko yön. Nyt kaikkien peukut ja tassut pystyyn, että Jacksonin yö on mennyt hyvin ja lääkehoito on alkanut tehoamaan.


*EDIT* Tuoreita uutisia 23.11.15. klo 14:40:

Eläinlääkäri soitti, että Jacksonin kuume on alkanut laskemaan. Tulehdusarvot ovat edelleen korkeat, ja hengitys vaikeaa, mutta hengittää ilman lisäapuja. Jackson oli myös syönyt teho-osastolla katkarapuja ja käynyt hiekkalaatikolla. Kipeä Jackson on siis edelleen, mutta mikään ei estä kotiuttamista. Vaara ei ole vielä ohi, mutta Jackson pääsee illalla kotiin. Valvontaa tarvitaan ja välittömästi takaisin, jos tila menee uudestaan huonommaksi. Pieni toivo on kuitenkin olemassa, että Jackson rallaa vielä täällä tömisten ympyrää joku päivä...

Jacksonilla taitaa olla joku zoonoosi, tai sitten aloin sairastamaan sympatiasta Jacksonin kanssa. Minullekkin nousi korkeahko kuume. Illalla saan onneksi unikaverin takaisin.

37 kommenttia:

 1. Voi kauheaa, Jackson ressukka! Oikein paljon voimia teille meiltä kaikilta. Meillä on kaikki peukut ja tassut pysytyssä Jacksonin puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tsemppiä että kuume edelleen laskee. Syöminen ja laatikolla käynti on hyviä merkkejä. Koittakaa jaksaa, olette mielessämme :)

   Poista
  2. Toivotaan että paraneminen alkaa etenemään nyt kun pääsee vielä kotiin! Kontrollit on toki sitten vielä edessä, mutta olen iloinen että kotikuntoinen on edes.

   Poista
 2. Eikä! Voi ei! Mekin nostettiin kaikki peukut ja tassut ylös! Parene Jackson!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaa Paavokin ilahtua kun kaveri tulee kotia! Oman kodin hoito on varmaan parasta Jacksonista! Tsemppiä!

   Poista
  2. Paavo on kyllä ikävissään ollut, kun kaveri ei löydy vaikka kuinka etsii ja huutaa. Toivotaan! Kiitos!

   Poista
 3. Voi ei! Tuli ihan tippa linssiin... Kaikki mahdollinen onnea tuottava on otettu esiin ja paranemista toivotaan. Voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa lupaavalta. Toivottavasti kuume jatkaa laskuaan ja poitsu palautuu ennalleen pian. Täällä edelleen kaikki onneatuottava esillä. Muista levätä, että lähtee omakin olosi kohentumaan.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Joo, onnen kalut on vielä tarpeen, vaikka näyttää vähän paremmalta, ei olla kuitenkaan vielä varmoja parantumisesta. Toivotaan, että vastoinkäymiset ois nytten tässä.

   Poista
 4. Ei ole todellista, ei ei ei :( Meilläkin nostetaan kaikki peukut ja tassut pystyyn Jacksonin paranemisen puolesta, aivan kamalaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä kamalaa, ja aika yllättävää. :( Mistä lie pöpön saanut. :(

   Poista
 5. Ihan pala kurkussa ja hädissäni luin tämän. Ei voi olla totta, ettei mitään löydy tai mikään tunnu auttavan! Toivon niin, että Jacksonissa riittää voimia ja virus (tai mikä onkaan) alkaa nyt hellittää ja saatte kaikki aloittaa toipumisen! Ihan liikaa on teillä nyt koettelemuksia. Voimia ja halaukset! Olen hengessä mukana.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! :( Ihanaa kuitenkin, että Jackson tulee tänään kotiin. Jospa se parantuminen alkaisi siitä. :( On kyllä niin kurjaa, kun ei edes tiedetä mikä toista vaivaa. Ja kauheinta on nyt odottaa onko se super-pöpö tarttunut myös Paavoon.. :(

   Poista
  2. Voin kuvitella, ettei huoli lakkaa vieläkään, mutta onneksi on kuitenkin merkkejä paremmasta! <3 Kyllä Jackson sinnikkäänä pojuna tuosta vielä kuntoutuu, ja varmasti on onnellinen, kun pääsee kotiin. Parannelkaahan nyt toisenne! <3 Toivottavasti pian tulee lisää hyviä uutisia. Olette mielessä edelleen ja lähetän telepaattisia parantumistoivotuksia!

   Poista
  3. No ei. Hyvä uutinen on se, että Jackson on nyt kotona. Ekana se marssi hiekkalaatikolle, sitten tarkisti onko Paavo sotkenut sen nukkumapaikkoja. Vähän aikaa kun se oli kierrelly se tönäs Paavon pois ruokakipolta ja alko syömään. Paavo tyrmisty niin, ettei edes reakoinut. Yleensä se on Paavo joka valtaa ruoka-apajat.:D Nyt se on nukkunut. Olen välillä käynyt tarkistamassa, että vieläkö se hengittää.

   Poista
 6. Voi ei! Kyllä teitä nyt koetellaan! Tassut ja peukut ovat pystyssä Jacksonille! Koittakaa jaksaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään edelleen tassut ja peukut ylhäällä, jotta kuume jatkaisi laskuaan. Koeta jaksaa myös itse!

   Poista
  2. Joo, peukut pitää pitää vielä pystyssä! Seuraavat pari päivää ovat jännittävät. :( Kiitos!

   Poista
 7. Eikä miten kamalaa, tiedän tämän tunteen kun omakissa kärsii ja me palvelijat pelkäämme että kissa ei enää tule entisellensä. Kamalaa tämmöinen saisi nämä hirvityssairaudet lähteä hus pois. Paljon voimia meiltä kaikilta ja me toivomme kaikki että Jackson parantuu. Tuli ihan kamalan pahamieli:( Toivottavasti kaikki menee hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin kurjaa ja epäreilua. :( Miksi tollasia pöpöjä pitää olla olemassa. Kurjaa kun parhaansa yrittää pitää kissat turvassa ja terveinä, niin silti tulee tälläisiä super vastoinkäymisiä. :(

   Poista
  2. Ihanaa että kuume on laskussa. Me pidämme peukut ja tassut pystyssä. Olette meidänkin mielessä <3

   Poista
  3. Kiitos. :) Toivotaan nyt parasta. Tulevat päivät näyttää miten etenee, ja loppu viikosta kontrolli verikokeet.

   Poista
 8. Voi ei apua, kamalaa! Teitä on nyt koeteltu jo ihan liikaa :( Meillä kaikilla on täällä peukut pystyssä, että Jackson toipuu kotona entiselleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'( No on! Toivotaan nyt, että Jacksonin virta riittää toipumiseen!<3

   Poista
 9. Tuo on varmasti jokaisen lemmikin omistajan painajainen. Nopea ja vakava sairastuminen, eikä syytä sille löydetä. Onneksi Jackson on nuori ja hyväkuntoinen ja toivottavasti toipuu sata prosenttisesti!

  Meillä on neljän kissan tassut ja kahden ihmisen sormet ristissä ja peukut pystyssä, että kaikki menee lopulta hyvin. Pikaista paranemista myös emännälle!

  T. Kermakupin klaani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika painajaiselta on tuntunut. :( Mitenkään ei pysty auttamaan toista, eikä toinen osaa kertoa mihin sattuu. :( Hengitystie infektiona nyt hoidetaan ja loppu viikosta verikokeissa selviää, onko tulehdusarvot laskeneet yhtään. Vielä ovat kovin korkeat.

   Poista
 10. Meilläkin on peukut ja tassut pystyssä! Parantukaahan molemmat. Voimia.

  VastaaPoista
 11. Hirveää! :( Eihän tässä voi muuta ku toivotella mahottomasti hyvää onnea ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onnea nyt tarvitaan! Toivottavasti pahin olisi jo takana päin. :(

   Poista
 12. Huojentavaa kuulla, että suunta on jo vähän parempaan ! Pitäkää toisistanne huolta siellä ja peukut on täälläkin pystyssä, että kuume ei enää nouse vaan suunta vie toiseen suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja kiva nähdä Jackson kotona ja jalkeilla. Onhan se voipunut, mutta hengittää ja pysyy pystyssä. Pieni voitto! :/

   Poista
 13. Huh, onneksi kuume lähti laskemaan. Paljon voimia ja paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Toivotaan, ettei nyt nouse kun teho-osastolla on lääkitty runsaasti ja meillä on vaan ab ja ruokahalu lääke. A4 oli täynnä lääkkeitä ja liuoksia mitä Jacksoniin oli pumpattu reilun vuorokauden aikana.

   Poista
 14. Ihan kamalaa!! :( Hirvittää edes ajatella tilannetta, että oireiden aiheuttajaa ei saa selville eikä lääkkeet auta, onneksi joku vaikuttava lääke kuitenkin löytyi ja Jackson on nyt kotona! Kovasti voimia ja paranemisia, molemmille! Jacksonille myös rapsuja. ♥ Peukut, varpaat ja tassut täällä pystyssä, että paraneminen sujuu ongelmitta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ahdistava tilanne. Aina välillä käyn tarkistamassa hengittääkö se. Hengitys ei ole enää niin pumppaavaa, joten aluksi luulin, että se ei hengitä ollenkaan. Kunnes tajusin, että niin... noinhan sen kuuluu hengittää. Jackson on vieläkin hyvin voipunut, vaikka sen pitäisi alkaa jo piristymään... :/ Ylihuomenna kontrolliin. Jännittää kyllä...

   Poista