perjantai 30. lokakuuta 2015

Eläinlääkärissä jälleen, eli verikorva osa 3

Meidän keskiviikkoisen lääkärikäynnin jälkeen Paavo alkoi jo näyttämään paremmalta. Korva oli lurppa, mutta tyhjä. Paavo oli myös pirteä ja leikkisä. Kuitenkin iltaa kohden Paavo alkoi taas hyytymään ja korvaankin ilmestyi taas turvotusta. Torstaiaamuna korva oli jälleen pingispallon muotoinen. Verikorvalle on tyypillistä, että se uusiutuu helposti tyhjennyksen jälkeen. Sovittiinkin keskiviikkona, että vaikka korva turpoaisi uudelleen, annettaisiin sen parantua itsekseen. Paavo oli torstaina kuitenkin niin kipeän oloinen, että varasin siitä huolimatta tälle päivälle jälleen kerran ajan. Paavo uikutti, ja yritti kaivautua minun alle aina kun istuin alas. Paavolle uikutus ja piiloutuminen on todella epätyypillistä käyttäytymistä.

Lääkärissä todettiin, että tikit oliva tulehtuneet. Korvasta tuli nyt veren lisäksi märkää. Tulehdus on alkanut aika rajusti, sillä keskiviikkona otetut näytteet olivat vielä puhtaat. Paavo jouduttiin nukuttamaan, sillä tikit jouduttiin kaivamaan ulos korvasta. Korvaan laitettiin kortisonia, ja paineside. Sidos kiinnitettiin tällä kertaa  teipillä, jottei se irtoaisi niin helposti. Saatiin vielä antibioottikuuri ja kaulurielämä jatkuu vielä 2 viikkoa. Eli yhteensä Paavo joutuu käyttämään kauluria 3 viikkoa. Korvan sidokset vaihdetaan joka toinen päivä.
"En tykkää."


Alkaa kyllä olemaan aika epätoivoinen olo tuon korvan kanssa. Alkaisipa se jo näyttämään edes pieniä paranemisen merkkejä. Lähinnä nyt jännittää, että mitäköhän nyt seuraavaksi siihen tulee. Korvan juureen on jo ilmestynyt turvotusta, ja tyhjentämisestä on vain muutama tunti. Alkaa tuntumaan luppakorvaisuus aika pieneltä asialta. Tulisipa korva edes kuntoon.

Jacksonilla on ollut hyvin tylsä viikko. Paavo on ollut tylsä mälsä, ja minun aika on mennyt töissä ja Paavoa paapoessa. Aluksi Jackson ei edes halunnut leikkiä, kun tötterö-pää kaveri ahdisti sitä. Nyt se on oikea riiviö ja sinkoilee vaan edes takaisin. Jackson on kyllä myös nauttinut tästä tilanteesta, sillä aina auki oleva raksubaari on tehnyt paluun. Paavolla ei ole oikein ruokahalua, joten olisi tärkeää että se söisi edes jotain.
"Mä mitää sinkoile... Tässä vähän huidon."
"Hei. Jotain rajaa sen kuvaamisen kanssa..."

16 kommenttia:

 1. Voi Paavo!! Ethän edes kuule milloin Jackson hiipii sun taakse, kun on toi tötterö ja korva paketissa :( Tsemppiä kamu! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mua! Onneks Jaska antaa mun jo olla aika hyvin rauhassa. -Paavo

   Poista
 2. Voi ei, miten sydäntä riipii tämä Paavo-paran koettelemus! :-/ Voin vain kuvitella, miten epätoivoinen olo tulee, kun vastoinkäymiset vain jatkuvat. Jospa kolmas kerta olisi nyt sanonut toden ja pääsisitte pahimman yli. Sitten varmasti lähtee helpottamaan päivä päivältä, ja tötteröönkin tottuu nopeasti. Paranemista ja rapsutuksia Paavolle, ja tsemppaukset myös Jacksonille! On se vähän outoa, kun kamulla on tuollainen härveli päässä eikä voi nujuta samalla lailla kuin ennen. Niin, ja hoivaajille myös voimia! Kyllä se korva siitä vielä korvaksi tulee! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä ollut pitkä viikko! Toivotaan nyt että alettaisiin jo menemään eteenpäin, eikä aina vain taaksepäin. Kiitos tsemppauksesta! Näistä kommenteista tulee hyvä mieli. :) Paavo on tänä aamuna ollut tosi reipas, joten meillä on nyt pieni toivo parantumisesta.

   Poista
 3. Voi kurjuuksien kurjuus. Nyt ei auta muu kuin luottaa, että antibiootit ja kortisoni toimivat. Tsemppiä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todella! Ainakin tänään näyttää ihan lupaavalta. Paavo herätti meiät kun se möykkäs lelujensa kanssa. Luulin Jacksoniksi, mutta Paavohan sieltä kurvas sänkyyn höyhenpallo suussa. :)

   Poista
 4. No voi ei. Toivottavasti rohdot auttaa ja korva tulee kuntoon. Paavon ilme on tossa toisessa kuvassa erittäin osuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavolla on koko ajan surkea ja syyttävä ilme. :D Se ei oikein ymmärrä miksi sitä kiusataan vielä kaulurilla kaiken lisäksi. :D

   Poista
 5. Voi itku sentään :/ Toivottavasti korva alkaisi nyt kunnolla parantumaan ja toivottavasti Paavo sietää kauluria vielä sen pari viikkoa. Onneksi raksubaari sentään piristää kissoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä eilen ollut itku kaukana, kun Paavo meni taas äkkiä huononpaan suuntaan. Miten yhdestä korvasta tulee näin iso harmi. Raksubaari on kyllä otettu ilolla vastaan. Varmaan aika työlästä alkaa taas opettelemaan säännöllisiä ruokinta-aikoja tämän jälkeen. No ei voi mitään. :D

   Poista
 6. Tsemppiä teille! Kyllä korva vielä varmasti kuntoon tulee, vaikka epätoivo meinaakin iskeä.. Täältä lähetetään kovasti paranemishaleja ja -pusuja Paavolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo kiittää! Toivotaan nyt, että tästä ei enää huonommaksi pääse! :D Epätoivo alkaa vaihtumaan pieneen toivoon, mutta katsotaan nyt... :)

   Poista
 7. Voi rassukkaa, hitsi miten huono tuuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Eläinlääkärikin sanoi, että hän on ollut vuodesta -91 eläinlääkärin töissä, ja tämä on ensimmäinen kissan verikorva, jonka hän on nähnyt... Että niinkin yleistä... :/

   Poista